Аграрії Хмельниччини почали сіяти ярі культури

19 березня 2022 110 0
Аграрії Хмельниччини почали сіяти ярі культури
Kurkul.com

На Хмельниччині вже стартувала весняна посівна кампанія. Місцеві аграрії вносять добрива на поля й розпочинають засівати ярі культури. Про це розповів начальник управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин обласної військової адміністрації Олег Омелянюк.

Він зазначив, що цьогоріч в області посівні площі будуть збільшені задля забезпечення продовольчої безпеки краю та України загалом.

За словами Олега Омелянюка, цьогоріч загальна посівна площа сільськогосподарських культур очікується у межах 1 млн 207 тис. га. Це на дві тисячі гектарів перевищує показник 2021 р.

«Через війну були внесені певні зміни у структуру посівних площ. Найперше суттєво збільшили обсяги продовольчих зернових і круп’яних культур, зокрема гречки, ячменю та гороху, шляхом зменшення обсягів кукурудзи на зерно та сої. Для реалізації таких планів вже засипана необхідна кількість кондиційного насіння, закуплено мінеральні добрива й засоби захисту рослин», — зазначив Олег Омелянюк.

Він також додав, що цьогорічна площа озимих зернових культур сягає 227,4 тис. га. З-поміж них — 208 тис. га припадає на озиму пшеницю. Крім того, посіяно 80 тис. га озимого ріпаку.

До слова, фермерське господарство «МП-АГРО» із Рівненщини, яке має 1 000 га землі, розпочало посівну. Замість кукурудзи сіятимуть пшеницю, адже вона наразі потрібніша для України.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus