Фермери у всьому світі стикаються зі все більш жорсткою маржею — Bloomberg

20 березня 2022 388 0
Фермери у всьому світі стикаються зі все більш жорсткою маржею — Bloomberg

Зростання цін на матеріальні ресурси для посівної призводить до зростання інфляції. При цьому фермери стикаються з дедалі більш жорсткими прибутками в той час, коли глобальні поставки врожаю вже обмежені. Повідомляє Bloomberg.

Як повідомляється, ціни на всю продукцію, що йде на виробництво зернових, зростають, загрожуючи зростанню глобальної продовольчої інфляції.

«Через пандемію витрати на виробництво продуктів були високими, а вторгнення Росії в Україну вивело ситуацію на інший рівень, підвищивши ринки добрив і палива. Інфляція настільки нестримна, що навіть із зростанням цін на продукти харчування фермери стикаються зі все більш жорсткою маржею», — пишуть у виданні. 

За оцінками австралійського фермера Едді Сміта його витрати за цей час зросли приблизно вдвічі. Щоб пом’якшити тиск протягом багатьох років, він вжив таких заходів, як мініатюризація своїх дерев і зменшення споживання дизельного палива. 

 «Кожний докладає всіх зусиль, щоб зменшити витрати на введення продукції, але в той же час усе дорожчає. Ціна на паливо зростає, вода зростає, добрива зростають, робоча сила зростає, і я не бачу цьому кінця на даний момент», — обурився австралієць.

За словами  заступника генерального директора Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Бет Бечдол, ситуація настільки жахлива, що планета може зіткнутися з «переломним моментом», коли мова зайде про довгострокову нестачу глобальних поставок продовольства.

 Читайте також: Погода дає українським аграріям «часовий люфт» — Лещенко

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus