Війна в Україні може викликати світовий голод — фахівці

8 березня 2022 277 0
Зерно в руках
Зерно в руках

За оцінками експертів військове вторгнення Росії до України може призвести до найглибшої продовольчої кризи в сучасній історії людства. Про це повідомили на сайті ВРУ.

Так, згідно з останнім аналітичним матеріалом Київської школи економіки — російське вторгнення в Україну може загрожувати глобальній продовольчій безпеці та заморити голодом сотні мільйонів людей у всьому світі.

«Україна і Росія разом експортують близько 30% всієї пшениці і близько 18% всієї кукурудзи в світі. При цьому, пшениця є ключовим товаром для забезпечення глобальної продовольчої безпеки, і сама лише Україна експортує близько 10% усієї пшениці та майже 16% усієї кукурудзи у світі», — підрахували фахівці. 

На цей час експорт зерна з України припинено, що в свою чергу загрожує дефіцитом продовольства у світі. Якщо війна триватиме, Україна не зможе поставити світу решту 6 млн тонн пшениці та 15 млн тонн кукурудзи. Таким чином, в умовах війни неминучим є дефіцит виробництва та експорту.

Нагадаємо нещодавно Україна призупинила продаж на закордонні ринки м’яса, жита, вівса, гречки, цукру, пшона та харчової солі.

Читайте також: Озвучено список продуктів, які пріоритетно купуватиме держава під час війни

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою