Окупанти обстріляли Сумихімпром — стався незначний витік аміаку

21 березня 2022 67 0
Окупанти обстріляли Сумихімпром — стався незначний витік аміаку

У Сумах російські окупанти обстріляли територію «Сумихімпрому», який спеціалізується на виробництві азотних добрив. В результаті пошкоджений один резервуар з аміаком. Повідомляє Бабель.

«Станом на 05:00 був незначний витік аміаку. Зона ураження становить 5 км. Наразі проводяться роботи по осадженню аміачної хмари», — йдеться в повідомленні.

Станом на 07:30 на території підприємства проведено роботи по накладанню бандажу на пошкоджений трубопровід. Підрозділи ДСНС продовжують роботи по осадженню аміачної хмари.
Внаслідок події 1 особа травмована (працівник підприємства).

Правила поведінки в умовах викиду (виливу) аміаку:

    • виходити із зараженого району необхідно перпендикулярно напрямку вітру;
    • якщо немає можливості вийти з району зараження, необхідно укритися в укриттях, підвалах, квартирах (будинках), попередньо загерметизувавши вікна, двері, вентиляцію (бажано тканиною, змоченою в лимонній кислоті або слабкому розчині оцту чи води);
    •  в квартирі (будинку) бажано пройти до ванної кімнати та включити душ на мілке розпилення (вода поглинає аміак із повітря), вентиляцію не включати (витягує чисте повітря та затягує забруднене);
    • якщо чуєте запах аміаку — дихати через зволожену марлеву пов’язку (бажано змочити 5% розчином оцтової або лимонної кислоти).

Читайте також: На Житомирщині посівна розпочнеться з прибирання на полях російської техніки

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus