На Рівненщині сіють яру пшеницю та люцерну

26 березня 2022 85 0
Люцерна
DepositphotosЛюцерна

Господарство «Україна» із с.Здовбиця на Рівненщині розпочало сіяти люцерну. Про це повідомили у пресслужбі проєкту «Сімейні молочні ферми», учасником якого є ПСП.

«Завдяки коштам від небайдужих людей 17 березня командою проєкту було придбано насіння люцерни на суму 140 000 грн, в т.ч. 83 000 грн із цих коштів — благодійні внески, а 57 000 грн — кошти ПСП «Україна», — зазначається у повідомленні.

Як зазначили у пресслужбі, люцерна є базовою кормовою культурою для виготовлення кормів, тому проєкту «Сімейні молочні ферми» важливо придбати та засіяти поля саме нею.

Крім вищезазначеного, була підживлена озимина та стартувала сівба ярої пшениці на полі площею 250 га.

«Також активно посівною займаються фермери-учасники проєкту навіть в охоплених війною регіонах. Крім цього фермери проєкту значну частину молока безкоштовно передають ЗСУ, теробороні, біженцям, роздають в громадах. Загалом, з початку війни проєктом «Сімейні молочні ферми» та фермерами було передано майже 60 000 літрів молока, а ще сироварня «Юнікасоль» постійно передає  на фронт та прифронтові регіони сири», — додали у пресслужбі проєкту.

Нагадаємо, команда проєкту «Сімейні молочні ферми» докладає максимальних зусиль для збереження фермерських господарств та поголів’я у воєнний час.

Читайте також: На Рівненщині почали сіяти овес та цукровий буряк

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus