Переговори України з росією вплинули на зниження світових цін сільгосппродукції

30 березня 2022 263 0
Переговори України з росією вплинули на зниження світових цін сільгосппродукції
Kurkul.com

Після завершення переговорів між Україною та росією у Стамбулі, світові ціни на нафту, природний газ, золото, срібло, платину та сільгоспродукцію почали знижуватись. Про це повідомляє пресслужба «УкрАгроКонсалт»

За даними Investing.com, станом на 29 березня о 18:00 за київським часом, ціни на вищезазначені товари впали в середньому на 2-3%.

Зокрема на Чиказькій біржі (CBOT) подешевшала пшениця. Початок особистих переговорів між Україною та росією викликав надію на прогрес щодо припинення вогню, який зірвав експорт зерна через Чорноморський регіон.

«Кукурудза на CBOT впала на 0,8% до $7,42 за бушель, але залишилася вище, цін 28 березня. Соя подорожчала на 0,2% до $16,67 після зниження до найнижчого рівня за понад тиждень», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні очікується зменшення площ посівів високомаржинальних культур — соняшнику та кукурудзи

Як зазначається, на світових біржах US 500, Dow Jones, DAX, FTSE, Nasdaq, ціни вони почали зростати в середньому на 0,3-0,7%. Індекс DAX зріс майже на 2,5% станом на 18 00 за київським часом.

Повідомляється, що зниження світових цін, зокрема на агропродукцію, а також зростання індексів залежатиме від подальшого перебігу переговорного процесу між Україною та росією.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus