Експорт агропродукції переорієнтують на залізницю

31 березня 2022 230 0
Перевезення агропродукції залізницею
Kurkul.comПеревезення агропродукції залізницею

Міністерство інфраструктури працює над тим аби переорієнтувати експорт агропродукції на залізницю. Про це розповіли у пресслужбі Міністерства інфраструктури України, пише Latifundist.com.

Як зазначається, 29 березня у міністерстві провели перемовини з представниками агробізнесу. Наразі ведуться роботи над забезпеченням стабільної логістики техніки та запчастин до неї, добрив, пального, — усього, що необхідне для роботи сільськогосподарських господарств.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков розповів, що відбувається переорієнтація експорту сільгосппродукції на потужності залізниці. Також паралельно підвищується загальний рівень контейнеризації вантажної системи Укрзалізниці.

«Працюємо над питанням експорту сільськогосподарської продукції. Адже зі стартом війни та тимчасовим блокуванням морських портів, наші виходи на міжнародні ринки звузились. Нагадаю, що зазвичай фермери залишають частину врожаю на весну, адже у цей період її можна продати за вигіднішими цінами», — прокоментував він. 

Читайте також: Для експорту кукурудзи та олії більше не потрібне ліцензування

Водночас АТ «Укрзалізниця» пропонує експортерам перевантажувати зерно на 12 терміналах. Наразі найбільше вагонів сконцентрувалося на трьох прикордонних переходах.

Зокрема працюють 12 прикордонних переходів:

  • на кордоні з Польщею зараз діють термінали на прикордонних переходах «Мостиська-2», «Яготин», «Ізов»;
  • відправляти зерно в Румунію можна з переходів «Дяково-2», «Вадул-Сірет»;
  • до Молдови перевантажити зернові можна на прикордонних переходах «Могилів-Подільський», з якого можна організувати відвантаження вантажів в порту Рені, а також «Рені-Джурджулєшти»;
  • Словаччина приймає українські вантажі на переходах станцій «Ужгород» і «Чоп».

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus