Мінагрополітики шукає альтернативні шляхи експорту агропродукції

30 березня 2022 163 0
Мінагрополітики шукає альтернативні шляхи експорту агропродукції
Kurkul.com

Мінагрополітики разом з партнерами шукають альтернативні логістичні шляхи для відправки агропродукції через європейські морські порти, зокрема румунський морський порт Констанца. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

За словами Міністр аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, Україна має для забезпечення власних продовольчих потреб запасів мінімум на два роки, а окремих видів продукції — і на більше.

«Крім того, ми маємо десятки мільйонів тонн с/г продукції, передбаченої на експорт, але наразі є проблеми з її постачанням, оскільки росія заблокувала всі наші порти», — розповів Микола Сольський.

У результаті Україна, за словами міністра, втрачає щомісяця $1,5 млрд, у європейських утворюється продовольча криза, а в африканських — посилюється голод.

«Тому ми з партнерами шукаємо альтернативні логістичні шляхи для відправки наших вантажів через європейські морські порти, зокрема румунський морський порт Констанца. Крім того, обговорюємо можливості залізничних перевезень, збільшення обсягів транзитних перевезень вантажним транспортом», — зазначив Микола Сольський.

Нагадаємо, Миколу Сольського призначили новим міністром аграрної політики України 24 березня. 

Читати за темою: В Україні пропозиція кукурудзи та пшениці в рази перевищує попит

Виконано за допомогою Disqus