Стало відомо, куди фермеру звертатись у разі виявлення міни

1 квітня 2022 64 0
Повідомити про мінування можна за допомогою проєкту Military.feodal.online
Повідомити про мінування можна за допомогою проєкту Military.feodal.online

Якщо аграрій самостійно виявив міну чи інший небезпечний предмет на полі, то необхідно звернутися в поліцію чи до військової частини, якщо вона знаходиться поруч. Про це розповів сапер Володимир Паїлодзе у матеріалі «Заміновані поля: як повернути безпеку під час посівної» на Kurkul.com.

«Найпростіше — це зателефонувати «102». Поліція має приймати такі виклики, передає їх МНС, які мають зайнятися знищенням боєприпасів. На жаль, чекати доводиться довго», — зазначив Володимир Паїлодзе.

Якщо на полях або поруч проводять якісь бойові дії або є військова частина, тоді треба звернутися до командира ВЧ, пояснив експерт. З частини повинні виділити саперів для розмінування.

Читати за темою: На Запоріжжі ворог розгромив сільгосппідприємство

Також повідомити про мінування можна за допомогою проєкту Military.feodal.online, який запускає компанія Feodal під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також із залученням ДСНС і ЗСУ. 

«Якщо фермер підозрює або знає, що його поле або частина поля замінована, він має можливість швидко повідомити у відповідні органи — ДСНС, ЗСУ, Мінагро, — про підозру або виявлення небезпечних об’єктів. Для цього треба залишити заявку на базі сервісу компанії Feodal, де вказуються приблизні координати місця, де потрібна перевірка або знешкодження, також причина, замінування: кинута техніка, нерозірвані снаряди тощо. У залежності від причини заявка полетить у відповідний орган», — розповіла представниця компанії Євгенія Швець. 

Основна ідея в тому, щоб оперативно реагувати на проблему і швидко передавати конкретні дані у відповідні органи у готовому для роботи форматі.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus