Від початку війни окупанти знищили 6 зерносховищ

1 квітня 2022 322 0
Від початку війни окупанти знищили 6 зерносховищ
Kurkul.com

Від початку російського військового вторгнення окупанти зруйнували не менше шести зерносховищ на Сході України. Такі дані наводить агентство Reuters із посиланням на американських чиновників.

За словами журналістів газети, американський чиновник повідомив, що російські війська неодноразово завдають збитків зерносховищам на сході України. Ця подія відбувається в той час, коли офіційні особи у всьому світі стурбовані наслідками для глобального продовольчого — постачання внаслідок вторгнення в Україну, яка є четвертим за величиною експортером зерна у світі.

«Безрозсудне пошкодження росією цих зерносховищ є яскравим прикладом того, як війна путіна безпосередньо зачіпає мирних жителів України і загрожує продовольчій безпеці в усьому світі», — заявив американський чиновник.

Він також зазначив, що оскільки країни Африки і Близького Сходу залежать від експорту української пшениці, знищення цих запасів продовольства і складських приміщень може призвести до дефіциту і зростання цін у вразливих економіках.

Читати за темою: Перші партії українського зерна поїхали залізницею до Польщі

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus