Загрозу голоду в країні вирішуватимуть завдяки ініціативі Сади Перемоги

3 квітня 2022 496 0
Загрозу голоду в країні вирішуватимуть завдяки ініціативі Сади Перемоги
Kurkul.com

Через війну в Україні, яку розв’язала росія, третина українців можуть мати проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів. Тому в Україні впроваджується ініціатива «Сади Перемоги» — надання консультаційної підтримки територіальним громадам та домогосподарствам, які займатимуться городництвом, зберіганням та переробкою продукції тощо.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря, пише Урядовий портал.

«Сади Перемоги» — це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення харчовими продуктами всю країну. Відтак рекомендуємо громадам активно долучатись до ініціативи. Адже це буде нашим спільним внеском у перемогу України!», — зауважив заступник Міністра.

Читайте також: До посівної приступили аграрії 20 областей 

Сади Перемоги — всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Як зазначається, ініціатива «Сади Перемоги» потребує розроблення плану активних дій із самозабезпечення громади основними харчовими продуктами, який має визначати орієнтовні обсяги виробництва таких продуктів, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані на забезпечення потреб Збройних Сил України та інших громад.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus