Окупанти викрадають у фермерів добрива та трактори

4 квітня 2022 1072 0
Окупанти викрадають у фермерів добрива та трактори
Depositphotos

У багатьох регіонах України були зафіксовані факти мародерства рашистів відносно фермерів. Вони викрадають сільгосптехніку та добрива, обстрілами знищують цілі господарства. Повідомляє Kurkul.com.

Так, в одному із сіл на Запоріжжі окупанти забрали всі добрива у фермера, які він закупив для сільгоспробіт. В іншого запорізького фермера забрали трактор і не повідомили, чи повертатимуть його. Окрім цього, окупанти активно намагаються залучити аграріїв до посівної. Мовляв, «сійте, зберете врожай, все буде нормально».

Як ми вже писали раніше, на тимчасово окупованих територіях Чернігівської обл. російські військові викрадають трактори у місцевих аграрії. Зафіксовано факти вилучення тракторів у місцевих аграріїв. Сільгосптехніку використовують для евакуації підбитої техніки окупантів.

Окрім того, російські загарбники викрали сільськогосподарську техніку John Deere у дилера «Агротек-Інвест» в Мелітополі загальною вартістю €1 млн.

Також, за повідомленням ЗСУ, рашисти хаотично мінують місцевість та знищують сільськогосподарську техніку, а ще вилучають в аграріїв пальне. Це ставить під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України.

Читати за темою: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus