Програму кредитування планують розширити на виробників ЗЗР та добрив

9 квітня 2022 153 0
Програму кредитування планують розширити на виробників ЗЗР та добрив
Depositphotos

В Україні планують спростити механізм кредитування аграріїв та розширити програму на виробників ЗЗР та добрив, насіння та саджанців. Про це повідомляється на вебпорталі парламенту України.

Як зазначається, на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за участі керівництва Міністерства аграрної політики та продовольства, представників Національного банку України та Міністерства фінансів України, було обговорено питання порядку денного про забезпечення сільськогосподарських товаровиробників фінансовими (кредитними) ресурсами для проведення комплексу весняно-польових робіт.

«Навесні аграрії завжди потребують додаткового фінансування на період посівної. На жаль, сьогодні сільгоспвиробники не мають можливості реалізувати на експорт зібраний торік врожай, оскільки вся портова інфраструктура країни заблокована російськими окупантами. Як наслідок, в аграріїв криза ліквідності обігових коштів для сільгоспдіяльності», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: В Україні планують знизити ПДВ на альтернативне паливо

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Уряд прийняв низку важливих рішень для підтримки агропромислового комплексу. Зокрема, більшість із них спрямовано на забезпечення посівної кампанії в країні.

Тож, з метою забезпечення проведення комплексу весняно-польових робіт Кабінетом Міністрів України прийнято відповідні постанови, якими запроваджено механізм надання пільгових кредитів сільськогосподарським товаровиробникам. А також заплановано розширити кредитні програми на суміжні підприємства, які займаються засобами захисту рослин та добривами, насінням та саджанцями, а також запчастинами для сільськогосподарської техніки та обладнання.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus