Фермерів Кіровоградщини закликають збільшити посіви овочів

10 квітня 2022 93 0
Фермерів Кіровоградщини закликають збільшити посіви овочів
Kurkul.com

З огляду на воєнні дії у Миколаївській і Херсонській областях, сільгоспвиробникам Кіровоградщини слід розглянути можливість збільшення посівів овочів для формування продуктового резерву. Про це розповів голова обласної ради Сергій Шульга, пише пресслужба ОДА.

«Ми всі розуміємо, яка зараз ситуація на Миколаївщині, Херсонщині, тобто в тих регіонах, які мали вагому частку у вирощуванні овочів. Нашим сільгоспвиробникам зараз слід розглянути можливість збільшити цього року посіви овочів. Розумію, ресурси аграріїв залежать зараз від багатьох факторів, але маємо попрацювати над формуванням продуктового резерву», — сказав Сергій Шульга.

Нагадаємо, до сівби ярих культур приступила вже 21 область України, при цьому на відповідну дату минулого року в Україні посів розпочинали 15 областей. За інформацією Мінагрополітики, прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 р. на контрольованій Україною території складають 13 438,4 тис. га, що на 3 477,9 тис. га менше від показника минулого року.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus