В Україні вартість помідор зросла майже у 2 рази

12 квітня 2022 82 0
Помідор, томап
Помідор, томап

На ринках України вже з’явились помідори нового врожаю. Ціни на них варіюються в районі 85-120 грн/кг, коли на аналогічну дату минулого року вартість була у межах 50-65 грн/кг. Повідомляє  «АПК-Інформ».

Як повідомляється, пропозиція томатів на українському ринку невелика. Тому  роздрібні мережі продовжують працювати з імпортними помідорами, які завозяться із Туреччини.

«Суттєва різниця у сьогоднішніх цінах на перші українські помідори з тогорічними показниками пояснюється вищою вартість на турецькі овочі.  Наразі, гуртові ціни на імпортні помідори знаходяться у межах 70-75 грн/кг, коли торік, вони були меншими як мінімум у 2 рази й знаходились у діапазоні 23-35 грн/кг», — йдеться в повідомленні.

За прогнозами фахівців, якщо надалі в Україні переважатиме тепла погода, то ціни на томати місцевого виробництва будуть поступово знижуватись. Але подібний розвиток ситуації буде ймовірний лише за умов стабілізації геополітичної ситуації в Україні та відсутності фактів окупації нових територій нашої держави російським агресором.

Читайте також: Ягідний ринок в умовах війни — прогнози на сезон 2022

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus