На Прикарпатті планують збільшити площі вирощування круп’яних культур та овочів

9 квітня 2022 86 0
На Прикарпатті планують збільшити площі вирощування круп’яних культур та овочів
Depositphotos

На Івано-Франківщині стартувала посівна кампанія. Аграрії підживили озимину і сіють ранні зернові: ярі та олійні культури. Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної військової адміністрації Іван Андріїшин.

Він зазначив, що цьогоріч сільгоспвиробників області закликають збільшити обсяги вирощування круп’яних культур та овочів.

«Спілкувалися з аграріями і на сесії обласної ради були заклики про розширення площ посіву круп’яних культур. Це — ярі пшениця, ячмінь, овес, гречка. Також просили вирощувати більше овочів: буряка, картоплі, моркви, капусти», — розповів Іван Андріїшин.

З тим, що потрібно подбати про овочевий набір, погоджується голова комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку гірських територій Орися Книшук. У господарстві «Прометей», роботою якого опікується Орися Книшук, збільшать посіви гречки. Круп'яну культуру планують сіяти двічі. Також подбають про вирощування цибулі та овочів борщового набору.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus