В Укрзалізниці розповіли про найдоступніші прикордонні переходи для відправників зерна

8 квітня 2022 1292 0
В Укрзалізниці розповіли про найдоступніші прикордонні переходи для відправників зерна
kurkul.com

В АТ «Укрзалізниця» оновили дані щодо перевезення зернових. Відтак за березень обсяги навантаження зернових вантажів склали 685 тис. т або 8,6% від загального навантаження у 7,97 млн т.

Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов для Kurkul.com

Він додає, що АТ «Укрзалізниця» рекомендує їхати до прикордонних переходів, які найменше завантажені. Повний перелік таких переходів наведено нижче. 

За словами Валерія Ткачова, середньодобові обсяги навантаження зернових за березень 2022 р. склали 22 тис. т. При цьому середньодобові обсяги навантаження з 21 по 31 березня зросли до позначки у 35 тис. т.  Для порівняння, у березні 2021 року відвантаження за місяць склали всього 77 тис. т зерна.

Додається, що з них зернових вантажів на експорт склали 415,9 тис. т (-1567 тис. т або -79%), обсяги перевезень по внутрішньому сполученні склали 508 тис. т (+147 тис. т, або + 39%).

«Обсяги відвантаження та перевезення зернових можуть значно відрізнятися.  Причина в тму, що вагони-зерновози, які не були завантажені з початком війни та знаходились на мережі, після вивантаження зарахувалися в обсяг перевезення», — пояснює  Валерій Ткачов. 

Він зазначає, що лише за 6 днів квітня 2022 року обсяги навантаження зернових вантажів склали 206 тис. т, що складає 12% від загального навантаження залізниці у 1,77 млн т. Середньодобові обсяги навантаження зернових за цей період склали 34 тис. т. Для порівняння, за аналогічний період минулого року середньодобове навантаження складало 69 тис. т. 

«Враховуючи бойові дії, та блокування портів логістика перевезень змінилася з чорноморських портів на західні прикордонні переходи найбільша кількість зернових вантажів експортується через прикордонний перехід Ізов- Грубешув», — акцентує Валерій Ткачов.

Виконано за допомогою Disqus