Названо причини зростання цін пшениці

12 квітня 2022 5041 0
Названо причини зростання цін пшениці
Kurkul.com

Котирування пшениці продовжують зростати на тлі погодних проблем в США та перспектив зниження світової пропозиції. Про це розповіли аналітики Barva Invest.

Травневий ф’ючерс на американську пшеницю зріс на $0.30/бу. Ціна на європейську  пшеницю зросла на €6.75/т, а на чорноморську знизилась $0.5/т. 

«Оцінка стану посівів озимої пшениці в США за тиждень покращилась на 2% до 32% в хорошому та відмінному стані, що вже ще залишається дуже низьким показником. Водночас 69% посівів знаходиться в стані посухи. Посів ярої пшениці в США проведено на 6% площ», — йдеться у повідомленні.

Водночас на українському ринку ситуація залишається напруженою через обмежений попит на внутрішньому ринку.

Читати за темою: Аграрний фонд розпочав закупівлю зерна врожаю 2022 року

Котирування кукурудзи за підсумками вчорашніх торгів закрились різнонаправлено. Травневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився на $0.04/бу, в той час, як контракти на більш пізні місяці показали зростання, а на чорноморську знизився на $3.25/т. 

«USDA відзвітували про новий продаж 1.02 млн т кукурудзи до Китаю, з яких 680 тис. т поточного урожаю. Посів кукурудзи в США проведено на 2% площ», — йдеться у повідомленні.

Ціни на українському ринку залишились без змін за відсутності передумов для росту при обмеженій експортній логістиці.

Читайте також: USDA прогнозує для України зниження експорту кукурудзи

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus