Звіт USDA спровокував зростання цін пшениці та кукурудзи

11 квітня 2022 309 0
Звіт USDA спровокував зростання цін пшениці та кукурудзи
Kurkul.com

Котирування пшениці показали зростання після виходу чергового звіту USDA. Травневий ф’ючерс на американську пшеницю зріс на $0.31/бу. Ціна на європейську  пшеницю зросла на €9/т, а на чорноморську знизилась $1.5 /т. Про це розповіли аналітики Barva Invest.

У останньому звіті WASDE було знижено оцінку світових кінцевих залишків пшениці на 3,1 млн т до 278.4 млн, що виявилось нижче очікувань ринку. Прогноз експорту з ЄС було знижено до 34 млн т, через слабку динаміку відвантажень. Для України прогноз експорту був знижений ще на 1 млн т до 19 млн т, проте навіть така оцінка виглядає дуже оптимістичною.

«На українському ринку ціни на пшеницю залишаються під тиском через обмежений попит та напружену логістику», — зазначили аналітики.

Читати за темою: Ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму — ФАО

Котирування американської кукурудзи показали зростання, попри відсутність суттєвих змін в  балансах США, де попри збільшення оцінок споживання на етанол фінальні цифри балансу не змінились через зниження кормового споживання. Травневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0.11/бу, а на чорноморську знизився на $8.25/т.  Ключовою зміною стало подальше зниження оцінок експорту з України з 27,5 млн т до 23 млн т (з яких до початку війни було відвантажено 19 млн т). Прогноз виробництва в Бразилії було підвищено на 2 млн т до 116 млн т.

Як зазначили у Barva Invest, у Франції стартував посів кукурудзи. Наразі посіяно 4% від прогнозованих площ. Нагадаємо, аграрії США ще минулого тижня розпочали висів зернової.

«В Україні ведеться активна робота, щодо пошуку нових логістичних маршрутів експорту та спрощення дозвільних процедур з країнами ЄС, проте сухопутні експортні потужності залишаються перевантаженими, а ціни варіюються в широкому діапазоні залежно від напряму», — йдеться у повідомленні аналітиків.

Читайте також: Запорізькі фермери під кулями розпочали посівну

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus