Запорізькі фермери під кулями розпочали посівну

11 квітня 2022 111 0
Посівна на Запоріжжі
фото із відкритих джерелПосівна на Запоріжжі

На території Комишуваської ОТГ на Запоріжжі посівна кампанія відбувається лише в 30 км від лінії фронту. Фермери виходять у поля у військовій амуніції і лише після того, як там попрацюють сапери. Пише Укрінформ.

«Складно сказати, скільки господарств почали обробляти свої ділянки. Деякі виходять в поле, починається обстріл — і вони згортають посівну. Але є ті, хто ризикує, бо розуміє, що є відповідальність перед державою, населенням, пайовиками», — розповів селищний голова Комишуватської ОТГ Юрій Карапетян.

Фермери виходять на поля та знаходять «подарунки» від ворога: боєприпаси, касетні бомби. Також кожну годину тут лунають постріли.

Як розповів фермер Віталій Лупинос, у ТОВ «Агрофірма Лев» розпочали сіяти сочевицю. Згодом планують перейти до соняшника.

«До війни встигли підживити озимі культури. Працюємо, ми всі розуміємо, що не можемо зірвати посівну кампанію. Всі аграрії розуміють, що треба годувати родини, військових, державу. Ми — другий фронт. Ми працюємо і ризикуємо, аби наша держава була з продовольством», — додав фермер.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus