Агрохолдинги засіватимуть покинуті фермерами поля

12 квітня 2022 1199 0
Польові роботи
Kurkul.comПольові роботи

У рамках співпраці з військовою адміністрацією Криворізького району Дніпропетровської обл. агрохолдинг KSG Agro розпочне посівну кампанію на покинутих фермерами сільгоспземлях. Повідомили в Latifundust.com.

У пресслужбі компанії зазначили, що наразі KSG Agro готується до посівної на землях одного з ФГ  Криворізького району у 2 тис. га (300 пайовиків), де навесні розпочнеться посівна соняшнику, а восени — озимої пшениці. При цьому пайовики отримають дохід на свої паї у вигляді частини врожаю.

«Війна в Україні призвела до появи покинутих сільгоспземель. Фермери вирішили поїхати, а пайовики землі не мають необхідних ресурсів, техніки, насіння, ЗЗР тощо для того, щоб обробляти ці землі. Виходом може стати вирощування сільгоспкультур агрохолдингами з подальшою виплатою доходів на паї у натуральній формі»,— прокоментував голова Ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов.

Також, з його слів, агрохолдинг готовий розширювати роботу на земельних банках фермерів, які залишили орендовані сільгоспугіддя у період воєнного стану.

Читайте також: Власникам сільгоспземлі відшкодують збитки, завдані воєнними діями

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus