На окупованих територіях ферми перетворились на військові частини загарбників — аграрій

13 квітня 2022 77 0
На окупованих територіях ферми перетворились на військові частини загарбників — аграрій

Рашисти намагаються одразу зайняти сільськогосподарські підприємства на тій території, куди вони заходять, щоб окопатися там. Про це розповів фермер, землі якого знаходяться на окупованій території, у матеріалі «Коли у господарство заходять окупанти: досвід фермера з Харківщини» на Kurkul.com.

«Подекуди ферми перетворилися на військові частини загарбників: замість викраденої української с/г техніки вони паркують там власні танки і вже нікого з власників або робітників господарства не підпускають», — розповів аграрій.

Він зазначив, що рашисти після того, як окопались, відразу починають нишпорити у пошуках ПММ та запчастин. Найчастіше їхньою метою стають агропідприємства.

«Тому, при появі окупантів на горизонті, а краще — заздалегідь, варто вигнати всю с/г техніку з машдворів і токів та припаркувати у приватних дворах мешканців навколишніх сіл. За їхньою згодою, звичайно. З досвіду нашого фермерського господарства, якщо окупанти знаходять техніку в ангарах і гаражах підприємства, вони автоматично вважають її нічийною, або «комунальною власністю» (гаряче вітання творцям радянської ідеології колективізації). І одразу починають розкрадати, уганяти або розбирати на запчастини», — поділився фермер.

За його словами, до припаркованого в приватному сільському дворі комбайна ставлення росiян трохи скромніше. Якщо люди кажуть, що це їхня особиста техніка в єдиному екземплярі, буває, що і не чіпають.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus