Житомирські аграрії розпочали сіяти кукурудзу

15 квітня 2022 56 0
Житомирські аграрії розпочали сіяти кукурудзу
Kurkul.com

Попри складні умови усі сільськогосподарські підприємства Житомирщини проводять весняну посівну компанію. Про це повідомили у департаменті АПК Житомирської ОДА.

«Цієї весни всіма категоріями господарств області передбачається посіяти 389 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, що на 13,5 тис. га більше ніж торік. Однак структура посівних площ буде дещо відрізнятися від прогнозованої, у зв’язку із неможливістю в оптимальні агротехнічні строки посіяти ранні зернові та зернобобові на частині територій області, які на даний час підлягають обстеженню і очищенню від наслідків ракетних атак. Ранніх ярих зернових та зернобобових культур прогнозується посіяти дещо менше, як минулого року, буде засіяна загальна площа 70 тис. га. Площа під технічні культури передбачається 327,4 тис. га, що відповідає показнику минулого року», — йдеться у повідомленні.

Станом на 13 квітня вже посіяно 44,8 тис. га ранніх ярих зернових культур, що складає 59,7% до запланованого, зокрема:

  • вівса — 15,6 тис. га, або 67%;
  • пшениці — 13,4 тис. га (60%);
  • ячменю — 14,5 тис. га (67%);
  • гороху — 1,3 тис. га (77%).

В агроформуваннях області розпочали посів кукурудзи на зерно на площі 1,6 тис. га, що складає 1% від запланованого показника.

Читати за темою: Полтавські аграрії розпочали посів кукурудзи і соняшника

Із технічних культур посіяно 3,1 тис. га цукрових буряків, що складає 28% від запланованого посіву та 2,3 тис. га ярого ріпаку, що складає 77% від запланованого посіву.

«Разом з тим в господарствах готуються площі під посів ярих пізніх культур, зокрема сої та соняшника. В посівну кампанію 2022 включились майже всі підприємства області, на цей час в області відсутні господарства, які не планують проводити посівну кампанію ярих культур цього року», — поінформували в департаменті АПК Житомирської ОДА.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus