На Волині цьогоріч посіють більше пшениці та сої — фермер

18 квітня 2022 98 0
На Волині цьогоріч посіють більше пшениці та сої — фермер
Kurkul.com

На Волині посів ярої пшениці завершено. Про це написав голова Волинської ВЦА Юрій Погуляйко на Facebook-сторінці.

Він зазначив, що весняні заморозки зумовили дещо пізніший старт весняно-польових робіт. Однак посів ярих зернових хоч і розпочався в третій декаді березня, проведений аграріями в рекордно стислі терміни.

«В області висіяно понад 16 тис. га пшениці, 25 тис. га ячменю та понад 33,5 тис. га— вівса. Посів ярих зернових, зокрема пшениці, виконаний практично на 100% до намірів. Аграрії приступили до посівів кукурудзи та соняшника», — йдеться у дописі.

За словами заступника начальника обласного управління АПК Олександра Книша, пізніше в області розпочнуть посів сої та гречки.

Загальні площі посівів у регіоні становить 610 тис. га, з яких на 80 тис. га планують посадили картоплю.

Читайте також: Усі області приступили до посівної — Зеленський

Посадовець зазначив, що головне завдання для аграріїв — засіяти та засадити всі вільні площі, аби цьогорічного врожаю зернових та овочевих культур було вдосталь.

«Те, що в інших регіонах з вимушених причин це буде не посіяне, аграрії Волині з максимумом постараються компенсувати. Не можу сказати, що ми матимемо більший врожай по зернових, ніж в нас минулого року був 1,5 млн тонн. Але без хліба ми не будемо і хліба буде вдосталь», — зазначив Олександр Книш.

Водночас волинські аграрії розповідають, що цьогоріч більше сіятимуть ярої пшениці та сої, ніж зазвичай.

«Все треба — і буряк, цукру треба, гречку, кожну культуру. Ми робимо свою роботу на своїх місцях кожен. Менше думаємо, а працюємо, щоб був хліб, щоб не було голоду», — розповів фермер Іван Зварко.

Читати за темою: Фермери відмовляються від кукурудзи на користь соняшника і сої

Виконано за допомогою Disqus