Аналітики розповіли, як змінились ціни на пшеницю та кукурудзу

22 квітня 2022 14131 0
Аналітики розповіли, як змінились ціни на пшеницю та кукурудзу
Kurkul.com

Котирування пшениці за підсумками вчорашніх торгів були різнонаправленими. Травневий ф’ючерс на американську пшеницю знизився на $0,20/бу. Ціна на європейську  пшеницю зросла на €7,25/т, а на чорноморську знизилась на $0,5/т. Про це розповіли аналітики Barva Invest.

Ціни на американську пшеницю продовжили зниження через вкрай слабкі експортні продажі, які за тиждень склали лише 26 тис. т.

«Ситуація на українському ринку залишається напруженою через перевантаженість доступних експортних напрямків», — зазначають аналітики.

Водночас котирування кукурудзи показали просідання через фіксацію прибутку спекулятивними гравцями після попереднього росту та на фоні сповільнення експортних продажів.

«Травневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився на $0,16/бу, а на чорноморську знизився на $1,5/т. Тижневі експортні продажі кукурудзи з США склали 880 тис. т і виявились нижче очікувань ринку. Динаміка посіву кукурудзи у Франції досягла 32% від прогнозованих площ. За оцінками IGC світове виробництво кукурудзи може знизитись на 13 млн т, через скорочення виробництва в США та Україні», — йдеться у повідомленні.

Згідно з даними, ціни на українському ринку особливих змін не показали.

Читайте також: Агресор планує вивезти зерно із тимчасово окупованих областей України

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus