Фахівці допоможуть фермерам із оформленням землі за спрощеною процедурою

23 квітня 2022 549 0
Фахівці допоможуть фермерам із оформленням землі за спрощеною процедурою

Компанія Feodal пропонує фермерам допомогу із поданням заяв на оформлення оренди земельних ділянок за спрощеною процедурою. Про це повідомляє пресслужба компанії. 

Нагадаємо, відповідний Закон України про спрощення права набуття оренди земельних ділянок був нещодавно затверджений. Він націлений на максимальне збільшення посівних площ у 2022 р., оскільки багато посівних площ в Україні випало з обробітку внаслідок бойових дій.

«Наразі мета держави — збільшити посівні площі для збереження обсягів валової продукції. Стоїть задача швидко знайти земельні ділянки, швидко їх оформити і швидко засіяти. Цим законом передбачена максимальна вигода аграріям», — аргументує директор ТОВ «Феодал проєкт» Антоніна Володимирівна Єланська.

Вона додала, що наразі в оренду передаються як колишні землі запасу, так і невитребувані паї. Тобто, всі земельні ділянки, які можливо цього року засіяти, обробити й зібрати з них урожай. До того ж фіксована орендна плата у розмірі 8% від грошової оцінки ріллі по області на таких земельних ділянках дозволяє максимально зменшити витрати аграріїв на вирощування продукції.

Щоб отримати ці ділянки, громади мають виявити їх в сільських радах, які можливо передати та співпрацювати аграріями. Самі ж аграрії, за наявності аудиту своїх полів, можуть провести аналітику найближчих до них земель, які не обробляються або обробляються без документів та подати заяву на сесію територіальної громади з пропозицією отримати ці ділянки в користування. 

Читати за темою: Стало відомо, які держземлі аграрії можуть взяти в оренду за спрощеною процедурою

«На мою думку, подати заяви та отримати ці земельні ділянки треба максимально швидко, оскільки законодавство не передбачає жодних важелів впливу і ділянки можуть бути передані будь-якому з користувачів. Навіть ті ділянки, які на сьогодні фактично обробляються одним користувачем, можуть бути оформлені іншим. Тому в інтересах фермерів максимально швидко провести аудити земельних ділянок та подати їх на сесію, щоб отримати дозвіл на розробку документації», — пояснює Антоніна Володимирівна.

Вона додає, що виготовлення документів (розробка та подання на затвердження) зазвичай займає понад тиждень через велику кількість технічних особливостей в оформленні цієї документації, але зараз вона є максимально спрощеною та може бути виконана в оптимальні терміни 2-3 дні. І в цьому може швидко допомогти сервіс Feodal.

Окремий підрозділ компанії Feodal займається розробкою технічної документації для передачі таких земель у користування. 

Деталі щодо співпраці можна дізнатися за тел.: +38(067) 102-01-06 Євгенія. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus