Україна провела перемовини про налагодження експорту ще з 2 країнами

25 квітня 2022 119 0
Експорт
DepositphotosЕкспорт

Туреччина та Латвія погодились допомогти Україні з налагодженням процесу експорту сільгосппродукції. Повідомляє Kurkul.com.

Так, Міністр економіки України Юлія Свириденко провела перемовини з турецьким колегою міністром торгівлі Мехметом Мушем. Зокрема, представники уряду двох країн обговорили можливість відновлення морських поставок продукції з України до Туреччини та налагодження низки альтернативних перевезенням по морю варіантів. 

«Мінекономіки працює, щоб відновити виробничі ланцюги, за якими турецькі компанії постачали в Україну власну сировину для переробки та подальшого експорту або продажу на внутрішніх ринках України та Туреччини», — йдеться в повідомленні.   

А 22-24 квітня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський здійснив робочий візит до Латвійської Республіки. Там він зустрівся з Міністром сільського господарства Латвії Каспарсом Герхардсом, а також відвідав Ризький, Вентспілський вільні порти і спеціальну економічну зону міста Лієпая. Міністр ознайомився з портовою та логістичною інфраструктурою Латвії та обговорив можливості експорту продукції українських аграріїв за допомогою латвійських портів.

Читайте також: Трофімцева розповіла, яка наразі ситуація з агропродовольчим експортом

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus