Реклама

На Львівщині заклали плантацію нішевих ягід

26 квітня 2022 119 0
Бузина
DepositphotosБузина

Попри війну ягідний кооператив «Як бджола» зі Львівщини збільшив площу насаджень ще на 50 га, висадивши на них шипшину, бузину, суницю альпійську та ружу (троянду). Повідомляє busk-portal.

«Попри всі труднощі — логістичні, фінансові та пов’язані з нестачею працівників – ми дотримуємося наших планів і ні на краплю не відкладаємо їх. Наші працівники, працюють з іще більшим бажанням, бо розуміють особливу важливість своєї роботи. Адже сільське господарство — це свого роду другий фронт», — розповів співзасновник кооперативу Олег Бачинський.

Читати за темою: На Одещині аграрій висадив 800 горіхових саджанців із Франції

Загалом на 50 га у кооперативі висадили шипшину, бузину та суницю альпійську під поливом, ще на 4 га ружу, з якої в перспективі планують виготовляти варення.

«Враховуючи це, ми надалі плануємо власну переробку, до якої йдемо поступовими кроками. Крім того, ми продовжуємо вирощувати й інші культури, які в нас є, а закуповуємо дикорослі ягоди, які збирають місцеві жителі», — розповів співзасновник кооперативу.

За словами Олега Бачинського, з початком війни роботи тільки додалося. Адже, крім буденних справ на господарстві, співзасновники кооперативу беруть активну участь у волонтерській діяльності.

Нагадаємо, в Черкаській обл. у фермерському господарстві «Теолинське» розпочали висаджувати обліпиху. 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама