В окремих областях України прогнозуються заморозки на поверхні ґрунту

27 квітня 2022 144 0
В окремих областях України прогнозуються заморозки на поверхні ґрунту
Depositphotos

Починаючи із середини тижня Україною поступово пошириться прохолодне повітря скандинавського походження, у зв'язку з чим температура знову знизиться на декілька градусів. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними метеорологів.

«У другій половині тижня на фоні помітного зростання атмосферного тиску опадів стане значно менше, а сонячних днів більше. Однак, дискомфорту додаватимуть холодні ночі, особливо з 28 по 30 квітня. У ці дні в північних, західних та центральних областях можливі заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі», — повідомляють синоптики.

У період із четверга по суботу (28–30 квітня) погодні умови формуватимуться під впливом антициклону. Опадів в Україні не очікується (за винятком Прикарпаття, де вдень можливі невеликі дощі). Середньодобові температури прогнозуються на 1–3°C нижче за норму. У нічні та ранкові години стовпчики термометрів покажуть +2…+7°C, у західних, північних та центральних областях заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі до -3°C. Вдень при малохмарному небі повітря прогріється до +12...+17°C, на Півдні та в Криму до +20°C.

«У неділю, 1 травня, атмосферний тиск почне поступово падати, у денний та вечірній час можливі грозові дощі у північних та західних областях. На решті території, як і раніше, сухо. Нічні температури становитимуть +3…+8°C, денні +13…+18°C», — прогнозують синоптики.

Нагадаємо, волога дощова погода в поєднанні з поступовим підвищенням середньодобових температур, створила сприятливі умови для розвитку і поширення хвороб зернових культур та їх інфікування.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus