Ресторани хочуть закуповувати фермерську продукцію — ресторатор

23 лютого 2016 100 0
Сьогодні відвідувачі ресторанів за смаком розрізняють, де продукція від великого виробника, а де від фермера
eda.omskinform.ruСьогодні відвідувачі ресторанів за смаком розрізняють, де продукція від великого виробника, а де від фермера

Ресторанна галузь готова до співпраці з фермерськими господарствами, зокрема, готова до закупок великої кількості фермерської продукції. Про це під час свого виступу на першій національній аграрній конференції «Мільйон із гектара» заявив генеральний директор компанії «Системи швидкого харчування» («Картопляна Хата», «Піцца Челінтано») Марк Зархін.

За його словами, цього вимагають самі відвідувачі закладів харчування.

«Люди, які приходять до нас вже починають чітко розрізняти за смаком, де продукція від великого виробника, а де від фермера. Наприклад, вони дуже незадоволені, коли відчувають на смак, що їм подали свинину, в відгодівлі якої використовувалися премікси. Тим самим вони все більше штовхають нас на створення нових сторінок в меню: фермерське, органічне, здорова їжа і так далі», — говорить він.

Крім того, за словами Марка Зархіна, споживачам стала важливою адресність продукції.

«Зазвичай кажуть: «Дайте нам, будь ласка, інформацію звідки і від якого фермера ви отримали цю продукцію». Якщо така інформація є, продажі цієї продукції стрімко зростають. Це дуже важливо на сьогодні. І я думаю, що це не данина моді, це буде розвиватися на довгі роки», — говорить експерт.

Але є і проблеми у співпраці ресторанів з фермерськими господарствами.

«Навіть кількість, я вже не говорю про якість, яка пропонується нам фермерами, абсолютно недостатня. На сьогоднішній день нас забезпечують тільки на 10 – 15% фермерською продукцією, а ми готові закуповувати до 80%», — підсумував ресторатор.

Вікторія Євтушенко, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus