В Україні тимчасово не працюватимуть 4 морські порти

2 травня 2022 66 0
В Україні тимчасово не працюватимуть 4 морські порти
Kurkul.com

Уряд прийняв рішення закрити частину морських портів в Україні, внаслідок неможливості забезпечення належного рівня безпеки судноплавства. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначається, морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон будуть закритими до відновлення контролю України над зазначеними морськими портами.

Як пояснили в Міністерстві інфраструктури України, у зв’язку із повномасштабною війною, яку російська федерація розв’язала 24 лютого 2022 року і веде проти України та Українського народу з порушенням норм міжнародного права, завдаючи ракетні удари по всій території України та вчиняючи злочини проти нашого суспільства, прийнято наказ від 28 квітня 2022 року №256, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2022 року за №470/37806 «Про закриття морських портів».

Відповідно до наказу з дня його офіційного опублікування морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон є закритими до відновлення контролю над зазначеними морськими портами.

В міністерстві зазначають, що Україна неодмінно поновить роботу зазначених морських портів після перемоги над російським окупантом.

Нагадаємо, майже 4,5 млн т зерна заблоковані у портах України. Продукцію неможливо експортувати через закриті морські шляхи на тлі російського військового вторгнення. 

Читати за темою: В Румунії завантажили для експорту перше судно з українською кукурудзою

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus