Експорт агропродукції з України продовжить висхідну тенденцію — експерт

29 квітня 2022 124 0
Експорт агропродукції з України продовжить висхідну тенденцію — експерт
Kurkul.com

За позитивним сценарієм експорт агропродукції з України продовжить тенденцію останніх років щодо зростання. Такий прогноз озвучив директор ННЦ «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов в матеріалі «Експорт у 2022 році не зупиниться, але стратегію потрібно переглянути» на Latifundust.com.

«Водночас, зростатиме й імпорт продукції аграрної, однак темпи його уповільняться. Величина цього імпорту значною мірою буде залежати від курсу національної валюти, який складеться в нашій державі надалі», — зауважив експерт.

Микола Пугачов також зазначив, що, за позитивним сценарієм, українські порти будуть розблоковані, тобто перейдуть під юрисдикцію нашої держави, завдяки чому Україна в другому півріччі зможе експортувати свою продукцію до країн Європи та Африки морськими шляхами. 

Експорт залізницею та автомобільним транспортом через наші західні кордони є обмеженим щодо обсягів аграрної продукції. За словами директора Інституту аграрної економіки, вже зараз діє спеціальний орган, створений для розв'язання проблем, пов’язаних з експортом сухопутними шляхами.

Читайте також: Болгарська компанія встановить дощувальні системи Variant Irrigation

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus