Стало відомо, коли зникне дефіцит пального

4 травня 2022 317 0
Стало відомо, коли зникне дефіцит пального
Depositphotos

За декілька днів дефіциту пального вже не буде. Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, повідомляється на сайті ВРУ

«Ми багато працюємо з Урядом та всі бачили рішення, яке дозволило перезапустити процес щодо дефіциту пального», — зауважив Олександр Корнієнко.

Він також додав, що будуть інші ціни, але можливість придбати пальне для автотранспорту буде.

Нагадаємо, минулого тижня утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України. Це відбулося внаслідок того, що протягом останніх трьох тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низку великих нафтобаз операторів ринку.

Читайте також: В Україні ціни на пальне можуть злетіти до понад 50 грн/л — Куюн

Сергій Куюн назвав три причини дефіциту пального на ринку України: 

  • 1. Зупинка Кременчуцького НПЗ. На його ресурсах ринок протягнув березень й половину квітня.
  • 2. Проблеми з логістикою в Європі для доставки пального в Україну. Не вистачає цистерн, а для бензовозів існує купа проблем різного характеру, зокрема й нестача самих бензовозів.
  • 3. Збереження держрегулювання. Через дефіцит гуртові ціни стали вищими за роздрібні, а чимало імпортних ресурсів, особливо які везуть автотранспортом, також дуже дорогі. Дешевші не поступають в достатній кількості через пункт 2.

За його словами, великі мережеві компанії кажуть, що продають зараз стільки ж пального, як і тиждень, і два тому. Але якщо раніше цього вистачало на день, то зараз на декілька годин.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus