На Вінниччині у аграрія намагались відібрати землю площею 42 га

5 травня 2022 224 0
На Вінниччині у аграрія намагались відібрати землю площею 42 га
Kurkul.com

У Бердичеві правоохоронці затримали організатора та члена злочинної групи. Вони вимагали в агронома з Вінниччини земельну ділянку площею понад 42 га. Про це повідомили у поліції Житомирщини.

Під час досудового розслідування встановлено, що до складу злочинної групи входило щонайменше 3 осіб, жителів Київщини, віком від 55 до 67 років. Погрожуючи фізичною розправою вони вимагали у головного агронома сільськогосподарського товариства Вінниччини відмовитись від оренди землі на користь організатора угруповання.

«Для цього чоловіки неодноразово телефонували потерпілому та призначали зустрічі. Щоразу розмова стосувалась однієї теми — відмови від оренди і супроводжувалась конкретними погрозами на адресу головного агронома та його родини», — повідомили у пресслужбі.

Під час чергової зустрічі 30 квітня поліцейські спільно з співробітниками УСБУ затримали вимагачів.

Читайте також: Окупанти хочуть відібрати у фермерів майбутній врожай на користь росії

Наразі досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 89 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Чоловіки затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають подальші слідчо-розшукові заходи, у тому числі щодо третього учасника угруповання та оголошення усім підозри у вчиненні кримінальних діянь та обрання запобіжних заходів.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus