Найбільший виробник амаранту пропонує співпрацю та викуп врожаю за ціною 25 тисяч грн/т

14 травня 2022 274 0
Найбільший виробник амаранту пропонує співпрацю та викуп врожаю за ціною 25 тисяч грн/т
Depositphotos

ГО «Асоціація виробників амаранту та амарантової продукції» запрошує виробників до співпраці та укладає угоди на викуп врожаю амаранту поточного року за ціною 25 тис. грн/т, органічного амаранту — 40 тис. грн/т. Про це написав Олександр Дуда, голова асоціації, у Facebook.

Він зазначив, що посівний матеріал є в наявності. Вартість посівної одиниці — 675 грн. Також аграрії будуть забезпечуватись агрономічним супроводом.

За словами Олександра Дуди, найпопулярніший сорт амаранту в Україні — Харківський-1. Вегетаційний період — 120 днів, в Україні сіють до 25 червня. Період збирання — жовтень.

«Сорт створено під керівництвом доктора с.-г. наук Т.І. Гопцій у Харківському національному аграрному університеті шляхом індивідуального добору із популяції A. hypochondriacus і занесено до Реєстру сортів рослин України у 2001 р. як лікарський. Рослини висотою до 2,5 м. Стебло і листя зелені, волоть біла компактна довжиною до 60 см. Насіння жовте, маса 1000 насінин — 0,85-0,90 г, вміст олії — до 8%», — розповів експерт.

Переробні підприємства також відзначають його відмінні борошномельні та круп’яні якості. Дуже посухостійкий, невибагливий до агрофону (коренева система може заглиблюватися до 7 м). Потенціал врожайності — 5 т/га (на зрошенні).

Дізнатись інформацію щодо співпраці можна за тел.: (096) 344-44-38.

Більше інформації про культуру та технологію вирощування дізнавайтесь за посиланнями.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus