Окупанти викрадають в українських аграріїв зерно, овочі та сільгосптехніку — Висоцький

15 травня 2022 133 0
Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України
Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України

Окупанти, окрім викрадення зернових на тимчасово окупованих територіях України, також незаконно вивезли десятки тисяч тонн соняшникові олії, сотні кілограмів овочів, а також вкрали в українських аграріїв с/г техніку. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі «5 Каналу».

«Окупанти на Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій областях вивезли близько 500 тис. тонн зернових. Плюс відомо про вивезення декількох десятків тисяч тонн соняшникової олії. Безпрецедентні крадіжки продовжують відбуватися. Ми стежимо за ситуацією. Усе документуємо. І однозначно будемо на всіх фронтах боротися за повернення вкраденого і повну компенсацію завданих збитків», — зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, що зафіксовано факти крадіжок і с/г техніки.

«Вона в наших фермерів сучасна. По GPS (супутникова система навігації, що забезпечує вимірювання відстані, часу та визначає місце розташування) можна чітко відстежити, що вона поїхала на територію рф та Криму», — підкреслив перший заступник міністра.

Читати за темою: На Запоріжжі окупанти розграбовують олійноекстракційний завод

За його словами, окупанти вкрали і декілька сотень кілограмів овочів в українських громад, що нині перебувають на тимчасово окупованих територіях.

«Крім того, у них було намагання його експортувати. Ми через МЗС України, завдяки міжнародній співпраці заблокували його імпорт до наших держав-партнерів. Тому швидше за все вони його якось внутрішньо використовуватимуть для своїх цілей», — повідомив Тарас Висоцький.

Читайте також: Викрадене в Україні зерно рашисти намагались продати Єгипту

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus