Фахівці підрахували кількість замінованих полів

16 травня 2022 256 0
Фахівці підрахували кількість замінованих полів

Команда саперів ГО «Асоціація саперів України» провела нетехнічне обстеження полів фермерів частини Київської та Чернігівської областей, які першими подавали заявки на millitary.feodal.online. Про це повідомила пресслужба компанії Feodal.

Також було підраховано орієнтовну площу усіх замінованих полів.

Наразі Асоціація саперів України активно працює над розширенням команди піротехніків для якнайшвидшого охоплення більших територій і розмінування.

Орієнтовна площа бойових дій становить 10,8 млн га. Середній відсоток замінованих полів від цієї площі — 44,79%. Утім, у визначенні загальної площі не враховували Чорнобильську зону відчуження та території Луганської і Донецької областей, які були окуповані до 24 лютого 2022 р., а також річки, озера тощо.

«Поки що цифри замінованих площ наближені до правди, але ми працюємо над аналізом і формуємо більш конкретні показники в розрізі кожного контуру поля в зоні бойових дій. Ми визначили що загальна площа імовірно замінованих полів становить 4,8 млн га. За місяць роботи сервісу ми зібрали заявок на загальну площу 80 тис. га, це 433 заявки фермерів з різним земельним банком. Наразі переважна більшість поданих заявок, це території де вже пройшла активна фаза бойових дій, або зачепила точково, але справа нетехнічного обстеження й у результаті проведення заходів гуманітарного розмінування дійде до кожного фермера, і віримо що вже скоро», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці квітня на Київщині розпочався перший етап гуманітарного розмінування полів в рамках проєкту компанії Feodal — Military.feodal.online.

Деталі про процес розмінування ми розповідали тут, а заявку на розмінування полів можна залишити за посиланням.

Деталі щодо співпраці можна дізнатися за тел.: +38 (067) 10-20-106.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus