Перший етап гуманітарного розмінування полів стартує на Київщині

28 квітня 2022 394 0
Перший етап гуманітарного розмінування полів стартує на Київщині
kurkul.com

На Київщині розпочнеться перший етап гуманітарного розмінування полів в рамках проєкту компанії Feodal — Military.feodal.online.

Про це розповів голова ассоціації саперів в України Тімур Пістрюга на онлайн зустрічі, організованої UNDP Ukraine/ПРООН в Україні під егідою ООН, повідомив керівник компанії Feodal Андрій Дем’янович на своїй сторінці у facebook.

У зустрічі взяли участь: ГО «Асоціація саперів України», організації UNMAS та UNICEF, Міжнародний центр з гуманітарного розмінування в Женеві (GICHD), координатор проєктів ОБСЄ в Україні (PCU OSCE) та представники від ДСНС, МРТОТ та ін. міжнародних та національних організацій.

 У ході презентації компанія Feodal поділилася деталями щодо процесу збору, верифікації та юрисдикції інформації в сервісі для розмінування полів military.feodal.online, а також обговорила подальші дії  у сфері розмінування. 

Що більш важливо, спільно з ГО «Асоціація саперів України» з оператором протимінної діяльності Demining Solutions компанія оголосила про початок першого етапу розмінування, який включає нетехнічне обстеження полів. За словами Андрія Дем’яновича, стартувати планують в кінці квітня та почнуть з полів Київської області.

В компанії закликають аграріїв області, які хочуть провести розмінування найближчим часом, поквапитися залишити заявку, щоб потрапити до першої хвилі нетехнічного обстеження полів.

Читайте також: Як захистити бізнес від мародерів: поради, юридичний захист, евакуація підприємства

«Процес гуманітарного розмінування та підготовки до нього не простий і не швидкий. Ми працюємо для того, щоб долучити до цього процесу якомога більше команд і операторів протимінної діяльності, тому всі хто не з Київської області, не хвилюйтесь — черга дійде до кожного!», — наголосив керівник компанії.


Нагадуємо, деталі про процес розмінування ми розповідали тут, а заявку на розмінування полів можна залишити за посиланням.

Проєкт Military.feodal.online запущений компанією Feodal, щоб допомогти фермерам у розмінуванні полів після бойових дій. Варто відмітити, що Military.feodal.online розробили під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України у співпраці з Асоціацією саперів України.

Деталі щодо співпраці можна дізнатися за тел.: +38 067 10 20 10 6

Виконано за допомогою Disqus