На Буковині висаджують суперінтенсивний яблуневий сад

18 травня 2022 207 0
На Буковині висаджують суперінтенсивний яблуневий сад
Укрсадпром

Суперінтенсивний яблуневий сад на площі 10 га закладають у ФГ «Гаука», що на Буковині. Про це повідомили в асоціації «Укрсадпром».

Як зазначається, сад буде накритий протиградовою сіткою, обсаджений захисними смугами з павловнії та енергетичної верби. Загальна площа яблуневих насаджень ФГ «Гаука» становить понад 80 га, з них 63 га — плодоносних.

«Для створення сучасних суперінтенсивних насаджень на площі 10,34 га використовуються перспективні сорти яблуні за схемою посадки 3,2 х 0,8 м з італійськими стовпами для протиградового укриття», — йдеться у повідомленні. 

Згідно з інформацією, у ФГ «Гаука» значна увага приділяється як вирощуванню високоякісного експортноорієнтованого яблука, так і механізації збирання плодів, зокрема, господарство одним з перших у регіоні почало використовувати самохідні платформи, а зараз планується придбання системи Pluk-o-Trak.

«Зараз закінчується садіння дерев на новій площі, проводиться догляд за існуючими насадженнями, створюються захисні смуги з саджанців павловнії та шведської енергетичної верби», — додали в асоціації.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus