Як збільшити врожай кукурудзи завдяки використанню спеціальних сільгоспшин — випробування

18 травня 2022 150 0
Трактор Fendt оснащений шинами Alliance VF
AllianceТрактор Fendt оснащений шинами Alliance VF

Провідний данський центр інновацій у сфері сільського господарства SEGES Innovation провів у 2021 р. наукові випробування шин марки Alliance за участі виробника Yokohama Off-Highway Tires і його ексклюзивного партнера в Нордичних країнах, компанії NDI. Про це повідомляє Traktorist.ua, з посиланням на пресслужбу компанії Alliance.

«У результаті польових випробувань було доведено позитивний ефект від використання шин Alliance із високим ступенем прогину — Alliance 372 VF і Alliance 389 VF — у порівнянні зі звичайними шинами. Попри оптимальні умови сухого ґрунту і його відповідно високу стабільність та тримкість, низький тиск накачування в шинах VF дав змогу знизити глибину колії під час внесення рідких добрив удвічі — з 79 мм до 45 мм», — йдеться в повідомленні Alliance.

Крім того, проковзування коліс зменшилося на 4,4%, а вимірювання пенетрометром довели, що після використання шин VF ущільнення ґрунтової основи на глибині 0-40 см також нижче. А на глибині 20-25 см різниця в показниках була ще більш помітною.

Зазначається, що урожай кукурудзи в коліях від шин VF був значно вищий, ніж у коліях, створених унаслідок використання звичайних шин: відмінність становила близько 10%. У залежності від робочої ширини розкидача рідких добрив це дорівнює збільшенню врожаю з кожного гектара на 1,5-2,2%, а сукупний ріст прибутку від більшого врожаю та меншого проковзування шин VF становить €21,8-32 з га.

Читайте також: Тракторні шини Alliance стали доступними у 12 нових розмірах

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus