На відновлення постраждалої від рашистів ферми волонтери зібрали 300 тисяч грн

22 травня 2022 68 0
На відновлення постраждалої від рашистів ферми волонтери зібрали 300 тисяч грн
Kurkul.com

Минулого місяця російська крилата ракета зруйнувала фермерське господарство в одному із сіл Полтавського р-ну.

Власник господарства Костянтин Пархоменко оцінив завдані збитки у понад 2 млн грн. Частину суми на відновлення ферми зібрали благодійники, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, від вибуху загинула одна людина, також постраждали техніка, господарські приміщення та було знищено 30 овець та кіз.

Наразі господарство продовжує працювати. Тут залишилось близько 300 голів кіз та овець. Але тварин утримують в загоні на полі, оскільки приміщення для них зруйноване.

«Пасемо овець, доїмо кіз. Все те, що робили, ми і робимо. Щоб відновитись, треба все відбудовувати наново. Все робити, щоб зберегти стадо і поголів’я. Його ж треба на зиму в сарай десь помістити, а сарай ні за що будувати», – розповів фермер.

Як ми писали раніше, Костянтин Пархоменко попросив допомоги на відновлення ферми у небайдужих людей. Волонтери допомогли зібрати 300 тис. грн. Костянтин Пархоменко зазначив, що цього вистачить аби купити трактор та пальне, на заміну спаленій машині.

Що ж до державної компенсації, то фермер може її й не отримати, оскільки приміщення, де утримували тварин ще не було офіційно зареєстроване. До того ж наразі законного чітко прописаного механізму щодо компенсації втраченого майна через вторгнення Росії не існує.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus