Ціни на живець свиней закріпились в межах 48,5-50 грн/кг

20 травня 2022 60 0
Ціни на живець свиней закріпились в межах 48,5-50 грн/кг
Kurkul.com

У другій половині травня закупівельні ціни на свинину остаточно консолідувалися в межах 48,5-50 грн/кг в усіх регіонах країни. Повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України».

«За результатами торгів минулого тижня оператори ринку свинини констатують різноспрямований рух цін закупівлі. Хоча близько половини постачальників живця зберегли ціну на рівні попереднього тижня, решта відзначила різноспрямований рух котирувань: низка виробників свинини минулої п’ятниці переглянули ціну на 0,5-1,5 грн/кг як у бік пониження, так і в бік підвищення. Не зважаючи на деяку неоднозначність цінової динаміки, цього тижня ціна на свинину живою масою майже повсюдно закріпилася в межах 48,5-50 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, єдиний регіон, який дещо «вибивається» з загальної картини ― Південь, де ціни коливаються в межах 50-52 грн/кг.

«Окрім узгодженості цін також відзначаємо, що промислова пропозиція стала рівномірнішою, адже більшість виробників свинини повернулися до стандартних розмірів товарних партій», — розповіли в АСУ.

Водночас, за їхніми даними, закупівельна активність зберігається на стабільно високому рівні, а м’ясопереробники констатують відносну збалансованість попиту та пропозиції свинини на ринку.

«Так, хоча після Великодня реалізація дещо послабилася, проте вона тримається приблизно на одному рівні, а окремим заготівельникам із Заходу та Сходу обмежена пропозиція живця та складнощі з пальним не дозволяють виконати усі замовлення, що надходять. Однак, більшість вважає, що ринок свинини наразі найбільш урівноважений за останні кілька місяців, тож очікує на відносну стабільність цін надалі», — додали аналітики.

Читати за темою: Не пшеницею єдиною: як відсутність українських кормів вплине на світовий ринок м’яса

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus