Україна збільшила врожайність зернових у півтора рази — експерт

25 лютого 2016 88 0
Україна може наростити обсяги виробництва зернових до 100 млн т
oboi-dlja-stola.ruУкраїна може наростити обсяги виробництва зернових до 100 млн т

Україна повинна прагнути стати не аграрною наддержавою, а державою з високорозвиненим конкурентним аграрним сектором, заявив в ефірі радіостанції «Голос Столиці» радник міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Ярославський.

«Справа у тому, що якщо порівнювати Україну з країнами ЄС, то тут чітко можна простежити пару цифр. У Німеччині врожайність становить 7,3 т/га, у Франції 7,1 т/га. В Україні у 2015 р. цей показник становив 4,3 т/га. І за останніх 5 років, з 2010 р., Україна збільшила врожайність у півтора рази», — повідомив він.

За його словами, європейські країни за цей же період збільшили врожайність всього лише на 5%.

«Якщо такими темпами піде і далі, то у наступні п'ять років ми цілком можемо досягти зазначеного обсягу виробництва до 100 млн т. Наш потенціал використовується не на 100%, на відміну від ЄС, тому нам є куди рости у цьому напрямку. Це стосується не тільки зернового сектора, але і тваринництва», — зазначив він.

Також додав, що в Євросоюзі на 100 га сільгоспугідь припадає 47 голів великої рогатої худоби, а у нас тільки 11. Якщо там на 100 га посівів зернових 253 голови великої рогатої худоби, то у нас всього лише 49. Ці цифри показують, що нам є куди рости.

«З іншого боку, на сьогодні Україна на 100% забезпечила свій внутрішній ринок, і тепер ми працюємо на зовнішні», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus