Українська кукурудза може залишитись зимувати в полях — трейдер

27 травня 2022 4377 0
Українська кукурудза може залишитись зимувати в полях — трейдер
Kurkul.com

Проблема із постачанням агропродукції з України проявиться особливо гостро вже через два місяці, коли на полях достигне новий урожай, який треба буде завантажувати у сховища. Таку думку висловив зернотрейдер Віталій Лавров, пише Elevatorist.com.

За його словами, заповнені складські приміщення розвантажуються здебільшого залізницею, але темпи експорту дуже повільні, тож із складуванням нового урожаю виникнуть проблеми.

«Наразі порти, які не змогли вивезти зерно, заповнені, складські приміщення, які мають залізничну логістику хоч і розвантажуються, але дуже повільно, тому складувати новий урожай буде нікуди. Це призведе до того, що врожай таких зернових, як пшениця і ячмінь, імовірно, зберуть, так само як ріпак і соняшник, а ось кукурудзу зберуть лише частково, і вона залишиться стояти у полі», — вважає Віталій Лавров.

Читати за темою: Потужностей для зберігання зерна в новому сезоні буде недостатньо

На думку зернотрейдера, внаслідок такої ситуації український ринок буде повністю забезпечений продовольством, але Україна не зможе постачати зернові за укладеними раніше контрактами і робити те, що робила останні 15 років, — забезпечувати шосту частину потоку пшениці у світі. Найоптимальнішим виходом з ситуації зернотрейдер без вагань вважає звільнення українських портів.

Нагадаємо, Бразилія розпочала збір другого врожаю кукурудзи.

Читайте також: США не зніматиме санкції з росії в обмін на розблокування українських портів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus