США не зніматиме санкції з росії в обмін на розблокування українських портів

26 травня 2022 70 0
США не зніматиме санкції з росії в обмін на розблокування українських портів
Kurkul.com

США відкидають пропозиції росії про скасовування санкцій в обмін на розблокування доступу до українських портів. Про це повідомляє Європейська правда.

«Звичайно, ми не зніматимемо санкції у відповідь на порожні обіцянки. І раніше ми чули порожні обіцянки від Російської Федерації. Я думаю, ми маємо підстави для скептицизму, коли ми чули різні обіцянки та пропозиції з росії», — заявив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

За його словами, найшвидше вирішення проблеми зростання цін на сировину, зростання цін на продовольство у всьому світі — це припинення росіянами цієї жорстокої війни, припинення Росією блокади портів України, припинення нападів на зернові елеватори, припинення нападів на судна із зерном.

Також Нед Прайс відкинув твердження росії про те, що саме санкції проти неї викликали продовольчу кризу, заявивши, що росія займається дезінформацією.

Нагадаємо, в МЗС рф заявили про готовність надати гуманітарний коридор для експорту українського зерна через Чорне море в обмін на зняття санкцій та розмінування Україною акваторії, яку в перший місяць повномасштабного вторгнення замінувала сама ж росія.

У відповідь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не піддаватися на шантаж росії про «коридор» для українського врожаю через Чорне море в обмін на зняття санкцій.

Читайте також: Ф’ючерси на пшеницю знизились на фоні розмов щодо розблокування українського експорту

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus