На Київщині вилучили російські мінеральні добрива

27 травня 2022 476 0
На Київщині вилучили російські мінеральні добрива
Kurkul.com

Столична прокуратура спільно з СБУ вилучила мінеральні добрива та кормові добавки підсанкційних російських виробників на 150 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Так, було викрито незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив з російської федерації в обхід застосованих Радою національної безпеки та оборони України обмежувальних заходів.

«Під час розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366 КК України, встановлено, що громадянин російської федерації зареєстрував в Україні декілька підприємств та здійснював керівництво ними за допомогою призначених керівників, також громадян рф», — повідомили у відомстві.

Розуміючи неможливість ввезення в Україну товарів підсанкційних виробників (мінеральні добрива, кормові добавки), службові особи вищевказаних підприємств протягом 2020–2022 рр. підробляли документи на імпорт, що дозволило ввезти в Україну, легалізувати та реалізувати незаконно ввезене майно національним споживачам на суму понад 300 млн грн.

Читайте також: На Одещині рашисти обстріляли підприємство з добривами

«У ході санкціонованих обшуків, проведених в регіонах України, виявлено та вилучено документи, які підтверджують протиправну діяльність, товарно-матеріальні цінності (мінеральні добрива, кормові добавки), у тому числі виробництва російських компаній, загальним об’ємом понад 6,4 тис. т», — зазначили в прокуратурі.  

За рішенням суду на вилучені документи, добрива та кормові добавки накладено арешт. Загальна сума арештованих активів становить близько 150 млн гривень. Досудове розслідування триває.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus