Пропозиція на ринку зернових зросте

25 лютого 2016 82 0
З початку року спостерігається ріст цін на внутрішньому ринку зернових
vkurse.uaЗ початку року спостерігається ріст цін на внутрішньому ринку зернових

На внутрішньому ринку зернових спостерігається висхідний тренд, пише прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

З початку року спостерігається ріст цін на внутрішньому ринку зернових. Вартість продовольчої пшениці збільшилася до 4050 (+450) грн/т, фуражної пшениці — 3900 (+500) грн/т, ячменю — 3600 (+300) грн/т та кукурудзи —4100 (+900) грн/т.

«Вирівнюванню цін відносно експортної вартості сприяли девальвація національної валюти та зміни в Податковому кодексі, зокрема, повернення ПДВ при зовнішніх поставках. Ще одним драйвером, який стимулював ріст, був високий попит на зернову з боку трейдерів та обмежена пропозиція зернових від агровиробників», — сказано у повідомленні.

За даними Державної служби статистики, у січні 2016 р. реалізація пшениці скоротилась — на 55%, ячменю — на 75%, кукурудзи — на 81%.

«У короткостроковій перспективі не варто очікувати суттєвого зростання цін. Напередодні посівної кампанії агровиробники потребуватимуть оборотних коштів, що сприятиме збільшенню пропозиції на ринку. Однак, за умови продовження девальвації національної валюти не виключений збільшення вартості», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus