На Київщині хочуть закрити молокопереробний цех

8 червня 2022 6425 0
Молоко
DepositphotosМолоко

У Бучанському районі, що на Київщині, хочуть закрити молокопереробний цех філії «Лісне» Державного підприємства «Чайка2», завдяки якій виживали окуповані села, пише Zemliak.com.

Щоб цього не допустити на сайті президента України було зареєстровано петицію.

«Тільки завдяки цій молочній продукції в воєнний час в період всього березня 2022 року не одна сотня українців не голодувала, з них діти та літні люди. Всі ми опинились в оточенні і без постачання продуктів харчування. Благаємо зберегти філію «Лісне» — це стратегічно необхідно для нашої держави. А ще це працевлаштування людей», — зазначила Світлана Третьяк, авторка петиції.

Вона просить зберегти молокопереробний цех філії «Лісне», який спеціалізується на виробництві молочної продукції, основними видами якої є: молоко, кефір, сири, сметана, йогурти тощо. 

Як зазначається, для виробництва молочної продукції використовується високоякісна сировина, яка постачається з власних молочнотоварних ферм ДП «Чайка2» — філій «Лісне2» і «Дударків».

Жінка також зауважує, що завдяки цьому підприємству, люди в селах, які були оточені російськими окупантами, не голодували. 

Читайте також: Названо головні проблеми молочних господарств через війну росії в Україні

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus