На Волині картоплею та овочами засадили 90 тисяч га

9 червня 2022 479 0
На Волині картоплею та овочами засадили 90 тисяч га
Kurkul.com

На Волині завершили посівну. Про це розповів начальник відділу рослинництва обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, передає Суспільне.

Нині на поля вносять добрива.

Як зазначається, в області загальна площа посівів становить понад 600 тис. га. Цьогоріч під урожай озимими культурами засіяли 175 тис. га, ярими — близько 150 тис. га, технічними — 130 тис. га, картоплею та овочами — 90 тис. га.

«Запаси насіння і палива, які накопичили аграрії у довоєнний період, дали можливість засіяти усі волинські землі», — зазначив Олександр Книш.

Читайте також: В Україні кукурудзою засіяли понад 4,5 млн га

Волинський фермер Валентин Бебес зазначив, що цьогорічна посівна була важкою — це пов’язано із погодними умовами та воєнним станом в країні.

«Стали нові виклики, які пов’язано із пальним. Засоби захисту рослин ми купували наперед. З вересня виникли проблеми із цим, адже була порушена логістика. Попри це Україна має бути з хлібом», — зазначив фермер.

Цього року у підприємстві засіяли майже десять тисяч гектарів землі різними культурами. Основні культури — соя, кукурудза і соняшник, є невеликі площі вівса.

Читати за темою: «Окуповані» овочі та фрукти — чи є альтернатива мелітопольській черешні та херсонським кавунам?

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus