Реклама

Ефективне застосування гербіцидів на кукурудзі — поради експертів

9 червня 2022 119 0
Ефективне застосування гербіцидів на кукурудзі — поради експертів
Kurkul.com

Для ефективнішого застосування гербіцидів на кукурудзі експерти LNZ Group радять звертати увагу на властивості діючих речовин препаратів. Зокрема, на показники розчинності та pH. Повідомляє SuperAgronom.com.

Експерти наголошують, що за період з 1991 р. по 2021 р. серед основних аграрних країн Україна має найбільшу розораність ґрунтів від загальної площі, тобто практично кожен другий гектар піддається механічному обробітку. Як зазначив менеджер з агротехнологій бренду DEFENDA Віктор Сонець, це своєю чергою призводить до інтенсивнішого внесення як ґрунтових, так і страхових гербіцидів на кукурудзі.

«Основними параметрами застосування гербіцидів є розчинність діючих речовин (аграрії цю властивість традиційно називають промиванням). Розчинність діючих речовин основних ґрунтових гербіцидів бренду DEFENDA — це розчинність діючої речовини в мл/л за температури ґрунту +20°C», — пояснив експерт.

Зокрема, за його словами, найвищий показник розчинності в таких умовах і на чорноземі типовому середньогумусному має S-метолахлор — 480 мг/л. Отже, препарати з цією діючою речовиною промиваються найбільшою мірою. Наявні д.р. в лінійці гербіцидів DEFENDA мають такі показники розчинності в порядку зниження:

На основі цієї інформації, а також щодо характеристики ґрунту, його гранулометричного складу, вмісту гумусу, можна спланувати правильний гербіцидний захист.

Важливим чинником для внесення гербіцидів є також їхня кислотність та період напіврозпаду в ґрунті. Ця інформація дасть можливість визначитись, якими продуктами варто працювати та які бакові суміші можна використовувати на конкретних полях.

Читайте також: Експерти порадили, як захистити посіви від лободи білої

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама